Вівторок, 19 березня 2024

Різдвяне привітання Вл. Йосифа Міляна

Середа, 26 грудня 2018 14:33

Привітання Голови Пасторально-Міграційного Відділу УГКЦ, Єпископа-помічника Київського Владики Йосифа Міляна з Різдвом.

«Глянь оком щирим о Божий Сину,
на нашу Земля, на Україну,
зішли їй з неба дар превеликий,
що б Тя славила на вічні віки»
(Українська Різдвяна Колядка)

Христос Рождається!
Славіте Його!

Преподобні і Всечесні Отці,
Преподобні сестри,
Дорогі Брати і Сестри!

Кожного року в Різдвяний Час збираємося довкола спільного столу, щоб одні з одними розділити радість Вифлеємської новини. Для нас народився Христос, для нас Він зійшов з Неба і оселився між нами. Євангелія Матея та Луки описують нам цю подію, як паломництво, яке здійснюють незважаючи на глибоку ніч пастирі та мудреці. Паломництво – це не просто мандрівка кудись в незнане, це крокування на зустріч із Кимось хто нас трепетно очікує.

«Бог є любов» (1 Йо 4,8.16) і Він «так полюбив світ, що Сина свого Єдинородного дав, щоб кожний хто в нього увірує мав життя вічне» (Йо 3,16). З цієї самої рації Бог створив світ і людину. З рації любові взяв на себе наше людське єство аж до Голгофти, смерті і воскресіння. Тому ангели на Вифлиємських полях співали Всевишньому «Слава», а царі і пастирі спішили до Нього із своїми дарами, віддячуючи Цареві Любові хоч якоюсь часточкою своєї прихильності.

Світ, людина – серце, котрої наповнене любов’ю, любов’ю до Бога намагається переступивши поріг Третього Тисячоліття Християнської Доби слідувати за прикладом царів, пастирів та ангелів.
Передати своє захоплення Божою любов’ю до нас «золота дарів не можем дати, но дар цінніший несем від мира це віра серця, це любов щира».

Людина тягнеться до світла, це прагнення вклав своєму сотворінню Господь. Цей напрямок закладено в глибини людського єства. Людство задивлене до Неба, до світла дня і ночі, до сонця і місяця, і тому людство розпізнало на небозводі Вифлеємську зорю, котра покликала в дорогу Мудрість і Простоту. Властиво, вони перші відкрили Світло, що приходить зі Сходу – Дитя Христа, що прийшов на світ у Вифлеємській Яскині. Світло Вифлеємської Зорі об’єднало світ Землі і Неба, і до нині Різдво
об’єднює. Світло притягає, мудрість і простота захоплює, тому так милим і радісним для усіх нас є празник Різдва Христового. Пробуймо з любові до «того хто приходить» переобразитися в краще, достойніше, величне. Продовжуймо архангельський спів на Вифлеємських полях «Слава во вишні Богу і на землі мир». Намагаємося особисто і суспільно звернути увагу світу, що «на небі зірка ясна засяла, і любим світлом сіяє спасенним хвиля спасення нам завитала Діва десь Сина рождає, щоб Небо і Землю
в одно злучити». Слава Богу, що не бракує нам світла – Вифлеємського світла, на небозводі нашої душі, щоб продовжити місію Мудрості Царів, Простоти Пастирів, та Чистоти Ангелів.

Вимолюю в Господа для усіх Душпастирів, катехитів, усіх наших вірних розпорошених по різних куточках Божого Світу, любим і дорогим діточкам та молоді мудрості царів, простоти пастирів та
святості ангелів, беручи участь усім своїм єством в симфонії вдячності Богові за превелику Його любов і дар народженого плоттю посеред нас Господа нашого Ісуса Христа. Усім Вам бажаю надії та любові,
соколиного зору, щоб ніколи не втратити на небосхилі свого життя Вифлиємської Зорі, котра неодмінно запровадить перед Вифлиємську яскиню. А у майбутності до брам Неба.

Веселих Вам свят Різдва Христового і щасливого Нового Року!
Благословення Господнє на Вас!

+ Йосиф МІЛЯН
Голова Пасторально-Міграційного Відділу,
Єпископ-помічник Київської Архиєпархії
Української Греко-Католицької Церкви

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі

Найбільш популярне

Ми на Facebook

Відео

 

Поставити питання

Ваш Email
Імя:
Запитання: