Четвер, 28 березня 2024

На спецкурсі ПМВ семінаристам розповіли про особливості подружнього руху Кана

Неділя, 27 червня 2021 11:30

Учасникам X спецкурсу ПМВ з місійного служіння для семінаристів передостаннього року навчання розповіли про особливості подружнього руху Кана.

“Ми були 17 років у подружжі. Мали багато матеріальних цілей – мати свою квартиру, машину. А коли всього досягнули, то зрозуміли, що це не є повнота щастя. Дитина підростала, і коли ми лишалися двоє, то не знали, що робити один з одним. На людях ми були ідеальним подружжям, але всередині відчували, що наростала прірва. Ми були у пошуку якихось змін”, - поділилася Ірина.

Подружжя з Дрогобича перебуває у Русі Кана з 2013 року. Цей рух був започаткований у Франції в 1980 році. Сьогодні організація існує та розвивається в понад 50 країнах світу. «Кана» є школою для подружжя і сім’ї, метою якої є поглиблювати покликання до подружнього життя і сім’ї.

“Кана походить від кани Галілейської, де Ісус сотворив перше чудо, перетворивши воду на вино. Причому це чудо Він сотворив для родини, у якої вино закінчувалося. Тобто перше чудо, яке Ісус зробив для нас, Він зробив для родини”, - підкреслив Юрій.

Вони розповіли, що у кожній країні, зокрема і Україні, проходить тиждень Кана, своєрідна формація для подружжя. Крім того, щомісяця представники руху зустрічаються невеликими групами, серед яких обов’язково є священниче подружжя.

“Маємо таку підтримку раз на місяць, яка дає натхнення і підбадьорення, - зазначила Ірина. - На початку ми молимось і маємо два питання для обговорення, а потім всі ділимось своїм досвідом. Бо кожне подружжя має однакові проблеми: батьки-діти, вирішення конфліктів, час на відпочинок тощо. Проблеми є у всіх. Але ми не закриваємось зі своїми, а маємо можливості їх проговорювати і дізнаватися успішні шляхи вирішення. Бо на наших зустрічах збираються однодумці, люди, які є з Богом”.

Ігор також наголосив на важливості спільної молитви подружжя. “Коли двоє моляться разом і чують одне одного – це неймовірно”, - підкреслив доповідач.

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі

Найбільш популярне

Ми на Facebook

Відео

 

Поставити питання

Ваш Email
Імя:
Запитання: