П'ятниця, 29 березня 2024

Голова ПМВ розпочав візит до Португалії і очолив Літургію для українців Лісабона

Неділя, 06 червня 2021 14:34
Голова Пасторально-міграційного відділу владика Степан Сус разом з командою ПМВ - о. Андрієм Гахом, о. Романом Ільницьким, о. Віталієм Храбатиним - розпочав візит до Португалії і очолив Літургію для українців Лісабона на парафії Різдва Пресвятої Богородиці, якою опікуються отці Василіяни. Йому співслужили координатор для українців греко-католиків Португалії о. Ілля Фіголь, настоятель парафії о. Микола Ярема та священники ПМВ.
 
“Багато людей по світу прокидається кожного ранку з питанням: у чому сенс життя? Це питання філософське, але воно реальне. Бо наші, діти, внуки, молодь можуть нас запитати: у чому сенс, що ти йдеш до Церкви, молишся, зберігаєш традиції, навчаєш української мови? Відповідь проста: сенс у тому, щоби це життя пережити. Іншого не найдемо. Єдине, ми повинні пережити його правильно. А це означає наповнювати кожен день нашого життя правильним змістом”, - зазначив єпископ під час проповіді.
 
«Уявіть, ми беремо до рук книжку, де є зміст, а поміж текстом - порожні сторінки. Кажемо, друкарня допустилася помилки, певного браку. Уявіть, що ми гортаємо книгу свого життя, а там порожні сторінки і зміст не відповідає тому, що є в книзі. У житті християнина віруючої людини не може бути порожніх сторінок. Молімося, щоби наша віра в Христа була живою, щоби ми ніколи не боялися і не встидалися свідчити Його, щоби наше життя було наповнене правильним змістом!» - закликав вірних Голова ПМВ.
 
Владика Степан зауважив, що світ довкола нас непередбачуваний, але наша віра допомагає нам правильно бачити цей світ. “Бачити і добрі речі, і злі, але робити правильний вибір – завжди обирати добро”, - наголосив Голова ПМВ.
 
 
Єпископ зауважив, що йому надзвичайно приємно бути і молитися у спільноті українців у Лісабоні та передав найщиріші вітання від Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава. “А також слова його вдячності, що ви є в Церкві, що ви не загубилися, не асимілювалися”, - резюмував владика Степан.
Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі

Найбільш популярне

Ми на Facebook

Відео

 

Поставити питання

Ваш Email
Імя:
Запитання: