Четвер, 28 березня 2024

Владика Степан Сус у Сінтрі: Дуже важливо вміти дякувати Богові за те, що маємо

Неділя, 06 червня 2021 21:27
Дуже важливо у нашому житті вміти дякувати Богові за те, що маємо. Той, хто дякує, той доцінює те, що має. А хто цінує, має більше. Про це заявив Голова Пасторально-міграційного відділу владика Степан під час проповіді на Літургії у португальському місті Сінтра в рамках душпастирського візиту до Португалії. 
 
«Ті, хто вміють цінувати, дякувати, ділитися, приймати Христа в своє життя, попри труднощі і випрбування, завжди будуть рухатися правильним шляхом, обирати добро, мати шматок хліба на столі і ділитися з тими, хто цього хліба не має. І часто це поділене буде помножене Божою ласкою і благодаттю», - зазначив владика Степан.
 
Голова ПМВ зауважив, що ми приходимо до Церкви, щоби подякувати Богові за те, шо маємо. Євхаристія з грецької означає благодарення. «Ми дякуємо Богові за хліб, який став Його тілом. Ми в молитві «Отче Наш» просимо Бога «хліб наш насущний дай нам сьогодні», щоби цінувати, що Бог нам дав сьогодні, - зазначив єпископ і наголосив. - Хліб - це є життя вічне».
 
Владика підкреслив, що Господь вчить нас не тільки приймати все з вдячністю, а й вміти ділитися.
 
Єпископ закликав присутніх подумати над тим, кому належить сьогодні подякувати в молитвах, хто на певних етапах життя нас підтримував і допомагав або просто був поруч.
 
Голова ПМВ також передав вітання українцям греко-католикам Сінтри від Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава.
На Літургії єпископу співслужили місцевий парох о. Матей Дзюбан, ЧСВВ, координатор для українців греко-католиків Португалії о. Ілля Фіголь та священники ПМВ о. Роман Ільницький, о. Андрій Гах, о. Віталій Храбатин. 
Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі

Найбільш популярне

Ми на Facebook

Відео

 

Поставити питання

Ваш Email
Імя:
Запитання: