Четвер, 28 березня 2024

Голова ПМВ: Проща - це шлях до власної душі з довір’ям до Бога

Середа, 05 серпня 2020 09:58

Цьогоріч ми пропонуємо людям пройти прощу мігрантів та їх родин Самбір-Зарваниця онлайн у роздумах про Господа Бога і в настановах над власною душею. Водночас у рамках паломництва передбачено три Літургії – у Самборі, Дрогобичі і Зарваниці. Про це заявив Голова ПМВ владика Степан Сус у програмі “Добра розмова” на Радіо Воскресіння, розповідаючи про цьогорічну ХV Міжнародну прощу мігрантів та їх родин з Самбора до Зарваниці, яка відбудеться з 7 по 16 серпня.

«Це знане популярне серед наших заробітчан паломництво. Це була традиційна піша проща. Люди йшли 10 днів з Самбора до Зарваниці, але цього року через зрозумілі обставини формат прощі поміняється. Ми цей шлях можемо пройти в умовах карантину, самоізоляції, на роботі - в тих умовах, яких ми з вами опинилися. Важливо наше бажання, інтенція. І важливо пам’ятати, що проща - це шлях до власної душі з довір’ям до Бога. І ми пропонуємо людям пройти цей шлях у роздумах про Господа Бога і в настановах над власною душею», - зазначив владика Степан.

Єпископ розповів, що всі охочі можуть долучитися до Літургій як фізично, з дотриманням усіх карантинних норм, так і онлайн.

«7 серпня о 9:00 у перший день прощі будемо молитися Літургію у Самборі у храмі Різдва Пресвятої Богородиці, 12 серпня - поминальний день у Дрогобичі (початок Богослужіння о 9:00 у церкві Дрогобицьких священномучеників Северіяна, Якима та Віталія) і вже у Зарваниці 16 серпня буде завершальний етап. Крім того, кожного дня будуть онлайн проповіді, церковні настанови, молитви», - розповів Голова ПМВ, закликавши всіх охочих долучатися до прощі.

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі

Найбільш популярне

Ми на Facebook

Відео

 

Поставити питання

Ваш Email
Імя:
Запитання: