Четвер, 28 березня 2024

У церковній школі в Будапешті провели Шевченківські читання і відсвяткували День вишиванки

Четвер, 27 травня 2021 11:18

22 травня у Рідній школі в Будапешті після навчального дня провели свято Вишиванки та Шевченківські читання, які перенесли на травень через карантин.

Під час святкування учні школи спільно із батьками цитували вірші Тараса Шевченка, співали українські пісні на слова поета, брали участь у різноманітних конкурсах. А на завершення діти отримали в подарунок дитячий Кобзар від Наглядової Ради Рідної Школи.

Адміністратор школи Олена Бескоровайна подякувала батькам, вчителям та учням за активність у шкільному житті. А душпастир для українців греко-католиків Угорщини о. Дам’ян Габорій, керівник фундації УГКЦ в Угорщині, до якої належить школа, зазначив: “З цієї школи вийдуть майбутні лідери української громади в Угорщині, які люблять свою Батьківщину, мову і традиції”.

Нещодавно Рідна школа в Будапешті вийшла із дистанційного навчання. З листопада минулого року через карантинні обмеження учнівська спільнота змушена була перейти у режим онлайн-навчання.

Довідка:
Рідна Школа в Будапешті була створена у 2018 році, належить до фундації УГКЦ в Угорщині. Школа проводить уроки з української мови, літератури, народну творчість, основи християнської віри і життя, Я у світі, Історію і географію України, біологію. Працюють вокальний і художній гурток, діє скаутська організація. У рамках школи діти приготовляються до Першої сповіді. Навчання проводиться по суботах.

За матеріалами прес-служби УГКЦ в Угорщині

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі

Найбільш популярне

Ми на Facebook

Відео

 

Поставити питання

Ваш Email
Імя:
Запитання: