П'ятниця, 29 березня 2024

У Нікосії заступник Голови ПМВ зустрівся з католицькими ієрархами і Послом України

Вівторок, 20 квітня 2021 20:49

Під час душпастирського візиту на Кіпр заступник Голови ПМВ о. Андрій Гах разом з душпастирем для українців греко-католиків Кіпру о. Василієм Захарусем зустрілися з Послом України в Республіці Кіпр Русланом Німчинським.

Сторони обговорили подальшу співпрацю Посольства і УГКЦ на теренах Кіпру. З початку року в країні почала діяти стабільна церковна громада українців греко-католиків під проводом єрм. Василія.

Посол запевнив, що підтримуватиме ініціативи громади УГКЦ і радіє, що українці на Кіпрі отримуватимуть необхідну духовну опіку постійно.

Також  у Нікосії о. Андрій і о. Василій зустрілися з Адміністратором Архиєпархії Кіпру Маронітської Католицької Церкви Монс. Селімом Сфеіром (Selim Sfeir).

Сторони обговорили організаційні моменти перебування і служіння о. Василія на острові та розвиток душпастирства УГКЦ на теренах Кіпру.

“Монсеньйор Селім висловив готовність сприяти УГКЦ у впровадженні сталого душпастирства тут, на Кіпрі. Він зазначив, що присутність нашого священника о. Василія збагачує їх Церкву”, - поділився заступник Голови ПМВ.

О. Андрій передав Адміністратору Архиєпархії Кіпру Маронітської Католицької Церкви вітання від Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава і Голови Пасторально-міграційного відділу владики Степана Суса і подарував на згадку видання про УГКЦ та вервицю.

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі

Найбільш популярне

Ми на Facebook

Відео

 

Поставити питання

Ваш Email
Імя:
Запитання: