П'ятниця, 29 березня 2024

Владика Степан Сус: Виховувати - це вміти поділитись собою, передати щось цінне та важливе

Субота, 13 березня 2021 21:37

Голова Пасторально-міграційного відділу владика Степан Сус зустрівся у Мадриді з представниками Спілки Української Молоді на чолі з Головою Крайової управи СУМ в Іспанії Орестом Антошківим. У зустрічі також взяв участь заступник Голови ПМВ о. Андрій Гах.

Владика Степан як Генеральний капелан СУМу наголосив на важливості об’єднання молоді, особливо за кордоном, і поширенні українських традицій і цінностей.

«Виховувати дитину, виховати сумівця - це вміти правильно поділитись собою, передати щось цінне та важливе. В процесі виховання ми завжди віддаємо свої зусилля, бажання, мрії та все хороше. Виховати - це також талант відкрити у дитині заховані таланти. Українське слово «ви-ховувати» саме за себе говорить, що це процес відкриття чогось, що було захованим, не відомим самій людині. Ми виховуємо у собі, у дітях те, що закладене Господом у людській природі. Маємо виховувати майбутнє і теперішнє СУМу тут, в Іспанії. Допомагати нашій молоді не асимілюватись, але інтегруватись у цьому світі», - наголосив владика Степан.

Єпископ розповів, що брав участь у таборах Спілки української молоді у різних країнах світу. І відзначив, що ця організація допомогла багатьом молодим людям знайти себе.

“Важливо, що ви об’єднуєте молодь. Бажаю, щоби ви були невтомними вихователями і надалі щирили українські цінності і традиції серед української молоді, допомагали їй зростати”, - закликав Голова ПМВ.

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі

Найбільш популярне

Ми на Facebook

Відео

 

Поставити питання

Ваш Email
Імя:
Запитання: