П'ятниця, 29 березня 2024

У Португалії на парафії УГКЦ відкрилася катехитична школа для дітей

Субота, 10 жовтня 2020 10:33

На парафії УГКЦ у португальському місті Сетубал після карантинної паузи відновила своє функціонування катехитична школа для дітей.

Із благословення пароха о. Івана Петляка українські діти розпочали новий катехитичний рік під назвою «Історія з Ісусом».

Школа функціонує у церкві Boa-Hora, де щонеділі збирається громада вірних УГКЦ. Регулярно катехитичні заняття відвідують 10 дітей. Катехизація відбувається після Божественної Літургії.

На катехизації діти щораз більше дізнаються про Ісуса Христа, ким Він був та що робив. Дивлячись на Його приклад, стараються і в своєму житті робити маленькі кроки у напрямку за Ісусом. Протягом цього катехитичного року учні будуть збирати «ангеликів», які можна отримати, прийшовши на катехизацію та беручи активну участь у заняттях.

Щодо самого навчання, катехити урізноманітнюють його за допомогою різних ігор, відеоматеріалів, кросвордів, пісень або виготовлення аплікацій. 

«Блаженніший Любомир сказав: «Процес катехизації повинен тривати від зачаття до останніх хвилин земного життя, тому що це є процес оцерковлення і виховання у вірі». Тобто, катехитична наука є одинією із найголовніших методів удосконалення християнського життя». Тому катехизація для дітей - це місце, де вони дізнаються про Ісуса і маленькими кроками, починаючи із малих літ, вчаться відповідати на Господній заклик виконувати його Волю у своєму житті», - зазначив катехит школи семінарист Назар Крук.

У громаді УГКЦ у м. Сетубал зазначають: "У цей, нелегкий час для всіх нас, попри всі обмеження у зв’язку із пандемією, стараємося не впадати у відчай, але із ще більшим запалом виконувати особливу місію, яку нам, після свого славного триденного воскресіння наш Спаситель Ісус Христос передав: «Ідіть, отже, і зробіть учнями всі народи: хрестячи їх в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа; навчаючи їх берегти все, що я вам заповідав. Отож я з вами по всі дні аж до кінця віку» (Мт. 28, 19-20)". 

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі

Найбільш популярне

Ми на Facebook

Відео

 

Поставити питання

Ваш Email
Імя:
Запитання: