П'ятниця, 29 березня 2024

Голова ПМВ у Зарваниці: Ми молимось за наших мігрантів. Щоби вони поверталися додому і щоби їхні діти цінували їхню працю і також молилися за них

Неділя, 16 серпня 2020 11:06

Сьогодні ми в особливий спосіб молимось за усіх наших людей, які стали мігрантами, і просимо Бога, щоби виклики і труднощі, які вони переживають далеко від дому, вони переживали з Господом. Молимось, щоби наші заробітчани також поверталися додому. Щоби їхні діти цінували їхню працю і також молилися за них. Про це заявив Голова ПМВ владика Степан Сус під час Літургії у Зарваниці з нагоди завершення  XV Прощі мігрантів та їх родин Самбір-Зарваниця.

«Сьогоднішнє паломництво для нас є особливими часом пережиття нашої з вами зустрічі з Богом. Це паломництво ми здійснюємо з думками і молитвами про тих, кого доля спонукала бути мігрантами. Статистика свідчить, що за останні роки багато мільйонів українців поїхали у світ шукати кращого життя, дати собі раду в утриманні сім’ї. У цей спосіб ці люди також розпочали своєрідне паломництво.Бо часто життя мігранта схоже до того, хто починає паломництво, - певний шлях до себе і до того, щоби знайти себе», - зазначив владика Степан.

Єпископ зауважив, що майже кожен українець знає когось, хто залишив свій рідний дім, місто, сім’ю і поїхав у світ шукати кращого життя. «Сьогодні ми в особливий спосіб молимось за усіх наших людей, які стали мігрантами. Сьогодні ми просимо Бога, щоби виклики і труднощі, які мігранти переживають далеко від дому, вони переживали з Богом. Молимось, щоби наші заробітчани, наші мігранти також поверталися додому. Щоби їхні діти  цінували їхню працю і також молилися за них», - наголосив Голова ПМВ.

Владика Степан також підкреслив, що сьогоднішня Євангельська історія відкриває перед нами ще одну дійсність і правду нашого життя: піст і молитва – це два крила, завдяки яким християнин піднімається в цьому житті над всіма викликами, проблемами, труднощами. Єпископ також наголосив, що християнин, людина віруюча має не боятися постити і молитися поза часом, який Церква визначає як піст

«Якщо ми хочемо вирішити якусь проблему, якщо ми відчуваємо на душі тягар чи трудність, якщо не знаємо як вчинити, стоїмо на роздоріжжі, - сьогодні Господь пропонує нам у цій Євангельській історії, на перший погляд, простий, але дуже важливий рецепт, - тримати піст і молитву.  Ці слова дуже співзвучні і переплітаються з нашим паломництвом. Бо кожного разу вирушаючи в прощу до святого місця, ми внутрішньо переживаємо стан посту і молитви», - зазначив Голова ПМВ.

Єпископ також зауважив, що паломництво - це час, коли ми робимо певні постанови, намірення, ми йдемо до святого місця, щоби стати іншими, по-особливому щось переживати.

«Ми тримаємо піст і молимось та здійснюємо паломництво, щоби навчитися укріпити свою віру, щоби дозволити Богові увійти в наше життя і дивитися на обставини нашого життя очима християнина, - додав владика Степан. - Нехай Господь почує сьогодні наші з вами прохання, молитви, побачить все, з чим ми сьогодні прийшли, і зішле силу і ласку своєї благодаті на нас, щоби ми звідси поїхали перемінені. Не лишень ми, тут присутні, а і всі люди, які сьогодні разом з нами моляться і переживають онлайн прощу до Зарваниці. Щоби всі ми відчули цю Божу ласку, яка піднімає нас над усіма життєвими клопотами і труднощами і дає нам сили рухатися вперед, правильно дивлячись на усі обставини життя».

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі

Найбільш популярне

Ми на Facebook

Відео

 

Поставити питання

Ваш Email
Імя:
Запитання: