П'ятниця, 29 березня 2024

У Словаччині вперше молилися Архиєрейську Літургію українською мовою

Середа, 19 лютого 2020 16:18

15 лютого, у день Стрітення Господнього, у Братиславі вперше відслужили Архиєрейську Літургію українською мовою. Молитву очолив владика Іриней Білик з Риму.
З єпископом співслужили: о. Андрій Шковєра з Братиславської єпархії та о. Андрій Євчук з Ватикану. Дияконське служіння здійснював диякон Петро Токач з Київської архиєпархії.

У Літургії взяли участь: Надзвичайний і Повноважний посол України в Словаччині Юрій Мушка з дружиною Ольгою, староста району Ламач м. Братіслави, який звернувся до присутніх з промовою подяки за прекрасне Богослужіння.

Після урочистостей парафіяни та гості мали можливість вшанувати мощі верховного апостола Петра, а також отримати образочки цього апостола з реліквіями, які освятив  єпископ на гробі святого в Римі.

Богослужіння супроводжував своїм співом Академічного ансамблю пісні і танцю «Козаки Поділля» з м. Хмельницький під керівництвом Степана та Катерини Дроботів. Натхненником і організатором цього дійства став диякон Петро Токач.

З нагоди свята після Літургії відбувся концерт.

Нагадаємо, на Великдень у храмі Святої Розалії  Братислави уперше за останні десятиліття відбулося Пасхальне богослужіння українською мовою для вірних УГКЦ, які проживають у столиці Словаччини та околицях.

Повідомив диякон Петро Токач,
Департамент інформації УГКЦ

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі

Найбільш популярне

Ми на Facebook

Відео

 

Поставити питання

Ваш Email
Імя:
Запитання: