Четвер, 28 березня 2024

Владика Степан Сус священникам Іспанії: У житті кожного душпастиря важливо знаходити час для себе, для своєї душі

Понеділок, 31 травня 2021 16:04
У житті кожного душпастиря важливо знаходити час для себе, для своєї душі. Про це заявив Голова Пасторально-міграційного відділу Владика Степан Сус священникам Іспанії, що з’їхались у Мадрид на формаційний семінар, організований ПМВ.
 
«Приємно, що ми нарешті зібралися і маємо змогу разом молитися. Інколи ті завдання і обов’язки, які є у священників, відводять на другий план наше духовне життя. Якщо ми не будемо ставити на перше місце свою душу і дбати про неї, то як можна дбати про тих, кого нам довірив Господь? Якщо ми не навчимось самі молитись і довіряти Богові свої успіхи і невдачі, як ми можемо інших навчати молитися?» - наголосив Владика Степан під час проповіді після спільної Літургії.
 
Єпископ зауважив, що час реколекцій полягає не тільки і не стільки в науках, а насамперед у можливості побути в іншому середовищі, іншому оточенні і головне - побути з Богом. «Це нагода для всіх нас трішки зупинитися і подумати над свої служінням і душпастирством. І ми ці кілька днів маємо нагоду побути звичайними християнами. Бажаю всім нам, щоби ми ці декілька днів подбали про власну душу, поспілкувалися, не боялися розповідати те, що вам болить. Бог готовий відповідати на питання, відповіді на які не знає Google. Бог готовий нам допомогти, щоби наше служіння було добрим і ефективним», - підкреслив Голова ПМВ.
 
Владика Степан також передав привітання священникам Іспанії від Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава і запевнив, що думками і молитвами він сьогодні з учасниками семінару.
Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі

Найбільш популярне

Ми на Facebook

Відео

 

Поставити питання

Ваш Email
Імя:
Запитання: