Четвер, 28 березня 2024

ПМВ провів онлайн-зустріч для священників з 6 країн з Катехитичною комісією УГКЦ

Четвер, 11 червня 2020 13:26

Пасторально-міграційний відділ провів онлайн-зустріч для священників УГКЦ, які душпастирюють у Португалії, Іспанії, Литві, Греції, ОАЕ і Україні, з керівництвом Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ.

Секретар ПМВ о. Андрій Гах зазначив, що метою зустрічі було дізнатися про ситуацію з катехизацією у різних країнах, якими опікується ПМВ, і про потреби в катехитах.

На початку відеоконференції Голова Патріаршої катехитичної комісії, правлячий єпископ Едмонтонської єпархії УГКЦ владика Давид Мотюк підкреслив, що комісія покликана допомогти у служінні священникам.

«В Канаді, звідки я є, роками ці дві сфери - біблійний апостолят і катехизація - були звернені тільки до дітей. І часто ми забували, що наше паломництво до Царства Небесного продовжується після прийняття першого причастя. І тепер ми стараємось памятати, що ця дорога починається з народження дитини і триває до останнього дня земного життя.Ми, Катехитична комісія, є на ваше служіння. Всі наші думки і проєкти звернені до вас, - звернувся владика Давид до священників. - Ми можемо вам помогти, але ви також можете помогти і нам, і цілій Церкві, бо ми шукаємо найкращих практик, щоби УГКЦ в катехизації і Євангелізації ставала ще раз кращою».

У свою чергу заступник Голови Катехитичної комісії о. Назар Дуда зауважив, що комісія покликана плекати розвиток біблійного апостоляту і катехитичного служіння УГКЦ.

«Наше завдання - координувати і ділитися, і допомогти особам, задіяним у цьому служінні. Бути центром, який може обмінюватися різним досвідом. Кожна країна, кожна ваша парафія має свою специфіку. І ви найкраще знаєте, як служити і як розвивати, щоби всі наші вірні були охоплені катехитичним служінням», - підкреслив священник.

О. Назар представив діяльність Катехитичної комісії. Зокрема розповів про катехитичні програми Церкви для всіх вікових категорій, видання і переклад Біблії і катехизмів, посібники для дошкільнят (зокрема і відео-катехизми), документи Католицької Церкви щодо катехитичного вчення, проведення катехитичних таборів, формацію вірян.

«З жовтня у нас стартує програма дистанційного навчання вірян. Це вперше. Карантин нас  підштовхнув це зробити. І загалом у цей період ми зробили акцент на відео-катехизмі. На нашому сайті розміщені всі відео, є всі активні лінки», - додав священник.

ПМВ також виступив з ініціативою незабаром провести онлайн-зустріч з катехитами з різних країн, щоби вони дізналися, як сьогодні можна покращити і оновити свої знання через онлайн-курси і вебінари.

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі

Найбільш популярне

Ми на Facebook

Відео

 

Поставити питання

Ваш Email
Імя:
Запитання: