П'ятниця, 29 березня 2024

Українці Кіпру відсвяткували 25-ту річницю Незалежності і помолилися за Україну

П'ятниця, 26 серпня 2016 16:09

Ієромонах Василій Захарусь та брат Арсеній зі Львівського Святомихайлівського монастиря УГКЦ відслужили у Маронітському храмі у Нікосії Богослужіння до Дня незалежності України. Вони відслужили панахиду за тих, хто віддали своє життя за незалежність України, а також Святу Літургію за всіх українців Кіпру та їхні родини. 

Монахи також приєдналися до святкувань 24 серпня у Посольстві України. Свято розпочалося із молитви за Україну. Отець Василь освятив ікону Богородиці та подарував її українській громаді Кіпру, щоб Матір Божа оберігала усіх українців на цьому острові.

Під час свого душпастирського візиту на Кіпр о. Василь також відслужив Літургію у католицькому храмі св. Катерини у Лімасолі з нагоди Преображення Господнього та посвятив фрукти. На Літургію приїхали українці з різних міст і куточків Кіпру.

21 серпня відбулося спільне урочисте Богослужіння священників УГКЦ із католиками латинського обряду. Під час Літургії відбулося освячення Ікони Богородиці "Двері Милосердя", яку привезли монахи і передали її в дарунок храму.

У Лімасолі та Нікосії о. Василь провів низку духовних зустрічей з українцями греко-католиками.

Крім того, отець Василь передав в дарунок громаді Лімасолу та Нікосії найновіші християнські книги українською мовою, зокрема дитячі.

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі

Найбільш популярне

Ми на Facebook

Відео

 

Поставити питання

Ваш Email
Імя:
Запитання: