Четвер, 28 березня 2024

Українські діти Угорщини побували на аудієнції у Папи Римського і заспівали про мир

Вівторок, 24 травня 2016 17:27

Українські діти Угорщини побували на аудієнції у Папи Римського Франциска в рамках міжнародної соціальної акції «Діти за мир в усьому світі», яка відбулася в Італії.

Загалом у проекті брали участь 80 дітей: діти з української діаспори в Угорщині, діти з угорської діаспори в Україні та діти бійців АТО з цілої України.

Як повідомляє прес-служба УГКЦ в Угорщині, під час поїздки діти представляли карту миру. Папі Франциску юні українці презентували мапу миру на загальній аудієнції на Площі Петра. Вселенський Архиєрей привітав українських дітей та виявив до них надзвичайну прихильність. Діти заспівали українську пісню про мир. А Папа італійською мовою сказав: «Я за вас завжди молюся і уділяю вам своє благословення». І додав: «Прошу, щоб також і ви молились за мене. Але чи ви будете за мене молитись?» Слова Святішого Отця були перекладені українською і у відповідь пролунали радісні запевнення: «Так, так! Будемо, будемо!» Діти дарували Папі свої малюнки, символічні подарунки, hand-madeвироби.

У місті Вітербо, що біля Риму, учасники проекту представили карту миру місцевим дітям, яких було близько ста, різних національностей. Також юні українці презентували карту миру в республіці Сан-Марино.

Крім того, у рамках акції діти відбували прощу з нагоди Року Божого Милосердя. Вони пройшли дверима милосердя в базиліці Святого Петра та базиліці Santa Maria Maggiore, в якій молилися Божественну літургію за участі каноніка цієї базиліки владики Іринея Білика. А також відвідали інші базиліки Рима та Папську Українську Колегію святого Йосафата.

На завершення паломництва учасники міжнародної акції помолились подячний молебень до Пресвятої Богородиці в українському соборі Святої Софії в Римі.

Мета проекту "Діти за мир у всьому світі!" – це зміцнення миру в Україні та на всій планеті. У рамках проекту діти різних країн світу на карті своєї країни наліплюють голубів миру з своїми побажаннями і передають естафету та карту миру наступній країні та Україні. Такі карти миру в усьому світі створюються в усіх 35 країнах Європейського Союзу та в інших країнах, що хочуть зміцнити мир в Україні і в світі.

Ціль соціальної акції за участі юних українців - сприяння європейській інтеграції України та відпочинку для українських дітей, дітей учасників АТО, дітей внутрішніх переселенців і сиріт, в країнах, де здійснюється проект. 

Організаторами дитячого проекту виступили: Угорське Посольство в Україні, Державне Самоврядування Українців в Угорщині, Благодійний фонд «Відродження Прикарпаття». Українську дитячу делегацію супроводжували Почесний Консул Угорщини в м. Івано-Франківськ Василь Вишиванюк, Голова Українського Державного Самоврядування в Угорщині Юрій Кравченко, керівник проекту «Діти за мир» Анна Крисюк, Голова благодійного фонду «Відродження Прикарпаття» Ірина Рабарська. Духовний супровід здійснював душпастир для українців Угорщини о. Дам’ян Габорій.

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі

Найбільш популярне

Ми на Facebook

Відео

 

Поставити питання

Ваш Email
Імя:
Запитання: