Версія для друку

Українці на Кіпрі з молитвою відсвяткували День Конституції

Понеділок, 28 червня 2021 22:50

Українці на Кіпрі відсвяткували День Конституції.

Товариство Українсько-Кіпрської дружби організувало зустріч у горах Троодосу.

Душпастир для українців греко-католиків Кіпру о. Василій Захарусь очолив спільний молебень за Український народ.

“Боже наш, просимо: прости нашому народові всі провини, поправ злі нахили, а скріпи добрі, змилосердися над ним у його потребах, борони його перед несправедливостями ворогів та зливай на нього Своє щедре благословення!” – лунала молитва у горах Троодосу.

На зустрічі виступив Посол України у Республіці Кіпр Руслан Німчинський. Він наголосив, що ухвалення Основного Закону стала важливою віхою українського державотворення, який закріпив правові основи незалежності України, її суверенітет і територіальну цілісність, основні права і свободи українських громадян.

Наприкінці свого виступу Руслан Німчинський вручив подяки Посольства представникам української громади на Кіпрі за активну і плідну роботу, спрямовану на підтримку вивчення української мови, культури, історії та традицій українського народу в Республіці Кіпр.

Після урочистої частини був організований пікнік, під час якого гості заходу разом зі своїми родинами мали змогу почастувати смачні страви української національної кухні та поспілкуватися у дружній атмосфері.

Останні матеріали

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі