Версія для друку

Для українців Кіпру вперше призначили священника

Четвер, 31 грудня 2020 16:11

З Благословення Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава, настоятеля студитів о. Йони (Йозефа Максіма) та Голови ПМВ владики Степана Суса, єромонах Студійського уставу Василій Захарусь призначений опікуватись українцями греко-католиками на Кіпрі терміном на 2 роки. Відтепер українські громади, засновані у 2016 році, матимуть свого душпастиря на стало.

Отець Василій розповів, що розпочне своє служіння на Кіпрі з 2 січня і при першій нагоді відслужить святкову Службу Божу.

Священник мешкатиме у Нікосії – одному з двох міст острова, де найбільше сконцентрована українська громада. Також багато українців мешкають у Лімасолі.

Єромонах раніше неодноразово відвідував Кіпр на свята і надавав духовну опіку нашим вірним. Такі душпастирські візити о. Василій розпочав ще з 2014 року.

«Я неодноразово відвідував острів Кіпр на запрошення наших вірних і за дорученням ПМВ. Я розумію духовні потреби наших громад у цій країні, і завжди інформував про них ПМВ. Наші люди там чекають і потребують свого душпастиря, але я не сподівався, що так служіння запропонують мені. Будучи свідомим тих потреб, я прийняв це доручення очолити наші громади на острові Кіпр», - поділився о. Василій.  

Священник розповів, що планує проводити Богослужіння у Нікосії і Лімасолі у храмах, які готові надавати українцям мароніти.

Єромонах також висловив бажання відвідати українців у Пафосі і на Північному Кіпрі, дізнатися духовні потреби українців на острові і по можливості надавати всім необхідну душпастирську опіку.

Нагадаємо, у травні 2016 році на Кіпрі заснували першу громаду УГКЦ. Тодішній Голова ПМВ Владика Йосиф (Мілян) відслужив першу Літургію. Після цього на прохання Голови ПМВ до новостворених на Кіпрі громад час від часу доїжджали священники і надавали душпастирську опіку вірним на Великдень, Різдво Христове та інші важливі свята.

Останні матеріали

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі