Версія для друку

До Дня Святого Миколая українці в Угорщині провели благодійні акції

Вівторок, 22 грудня 2020 14:48

З нагоди Дня Святого Миколая у Будапешті пройшла акція «Нагодуй бідного». Помічники Св. Миколая на чолі з душпастирем українців греко-католиків о. Дамяном Габорієм відвідали десять сімей, серед яких особи похилого віку, багатодітні, малозабезпечені, люди із інвалідністю та ті, хто перебуває в складних обставинах життя через пандемію. Необхідні продукти були зібрані парафіянами парафії Покрови Богородиці УГКЦ в Будапешті, при якій діє bank food.

Окрім того, греко-католицька парафія в Будапешті кожного року організовує акцію «Святий Миколай для сиріт», передаючи дітям-сиротам в Україні канцелярські речі та почастунки. Своєю увагою охопили вже сиротинці на Волині, Франківщині, Тернопільщині, Закарпатті та Львівщині.

Найважливішою подією відзначення свята Миколая в Будапешті була Божественна Літургія, яка відбулася 20 грудня. Після Богослужіння батьки вихованців церковної Рідної школи в Будапешті організували для дітей виставу про Святого Миколая. А відтак відбулася особиста зустріч Святого Миколая із українською малечою.

За інформацією пресслужби УГКЦ в Угорщині

Останні матеріали

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі