Версія для друку

В Угорщині українці долучилися до акції Запали свічку пам’яті і помолилися за жертв Голодомору

Середа, 02 грудня 2020 12:52

28 листопада українська громада в Будапешті взяла участь у міжнародній акції Запали свічку пам’яті, яка була організована Ліліаною Грексою, депутатом від Державного самоврядування в Угорщині перед пам’ятником Голодомору в Будапешті.

У неділю, 29 листопада, на парафії Покрови Богородиці УГКЦ в Будапешті, після Божественної Літургії відбулася поминальна молитва за жертв Голодомору.

Перед панахидою до присутніх в церкві звернулася Посол України в Угорщині Любов Непоп, яка підкреслила роль УГКЦ за кордоном у донесенні світові інформації про трагічні сторінки українського народу. А відтак, з промовою виступила член президії Світового Конгресу Українців Ярослава Хортяні, яка навела історичні факти про Голодомор.

Дущпастир для українців греко-католиків Угорщини о. Дам’ян Габорій подякував дипломатам та присутнім у церкві, які кожного року разом із українськими парафіянами вшановують пам'ять жертв Голодомору.

На завершення було запалено «Свічку памяті» на згадку про загиблих від Голодомору. Всі присутні в церкві отримали книгу «Holodomor» угорською та українською мовою, яка була видана Товариством української культури в Угорщині.

За матеріалами пресслужби УГКЦ в Угорщині

Останні матеріали

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі