Версія для друку

Голова ПМВ і єпископ Братиславської єпархії ГКЦ обговорили питання сталого служіння УГКЦ у Словаччині

П'ятниця, 03 липня 2020 19:49

У рамках душпастирського візиту до Словаччини Голова ПМВ Владика Степан Сус зустрівся з єпископом Братиславської єпархії ГКЦ у Словаччині Петером Руснаком і обговорив питання сталого служіння для громади українців у Братиславі.

У зустрічі також взяли участь секретар Апостольської нунціатури в Словаччині о. Андрій Євчук, вікарій для східних католиків в Австрії о. Юрій Коляса та секретар ПМВ о. Роман Ільницький.

Владика Степан відзначив, що це його перший візит як Голови ПМВ до Словаччини і коротко презентував працю в ПМВ. А потім розповів про громаду українців у Словаччині.

Голова ПМВ зауважив, що завдяки секретарю Апостольської нунціатури в Словаччині о. Андрію Євчуку у  Братиславі певний час здійснюється служіння для українців. Але в силу своїх обов’язків священник не може стати парохом громади. Водночас українців у Словаччині, за різними даними, проживає від 40 до 100 тисяч осіб і вони потребують свого священника на стало. Тим більше, що завдяки старості району Ламач у Братиславі українська громада отримає у постійне користування храм Святої Розалії.

Владика Степан звернувся до єпископа Братиславської єпархії ГКЦ з проханням поспирияти у налагодженні сталого душпастирства для українців греко-католиків у Братиславі і прийняти священника, щоби громада мала змогу молитися рідною мовою.

Владика Петер висловив розуміння, що українська громада зростає і потребує свого священника.

Останні матеріали

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі