Версія для друку

В Угорщині вперше пройшов курс Школи Християнського життя

Вівторок, 18 лютого 2020 16:10

При парафії Покрови Богородиці УГКЦ в Будапешті пройшла перша сесія формаційно-духовного курсу Школи Християнського життя та Євангелізації (Школа Марії). Дні віднови провела сестра Божена Новоселець спільно із служителями з України. Як повідомила монахиня для учасників курсу, власне формація в школі триває вісім років. «Кожен рік, крім шостого і сьомого, складається з чотирьох сесій: двотижневої влітку та трьох вікендових – восени, взимку та навесні. Перші роки формації мають на меті допровадити учасників до зрілої віри, наступні – допомагають віднайти своє місце в Церкві та розпочати служіння. Останні роки Школи присвячені поглибленню внутрішнього життя на основі духовних праць святих – вчителів Церкви», - розповіла сестра.

У рамках триденної формації українська громада пройшла духовні науки, роздуми над Словом Божим, молитву споглядання та прослави, групи ділення. В останній день курсів після недільної Літургії в церкві відбулося ділення свідченнями та власними пережиттями. На завершення учасники отримали благословення від душпастиря для українців греко-католиків Угорщини о. Дам’яна Габорія.

Організаторами формаційного курсу виступили Український центр кардинала Гузара в Угорщині та Школа Марії із Красилова.

Наступний курс відбудеться 22–24 травня при парафії Покрови Богородиці в Будапешті.

Довідка.
Школа Християнського Життя та Євангелізації Пресвятої Діви Марії з Назарету, Матері Церкви (Школа Марії, ШХЖіЄ) – це формаційний курс, що веде до зрілого християнського життя та готує мирян до лідерства й служіння в Церкві. Школа насамперед дає можливість зустрітися з Живим Богом і пізнавати Його, а також провадить до Койнонії (творить єдність) через дружбу, спілкування та взаємопідтримку між спільнотами та парафіями. Заснував ШХЖіЄ в 1998 р. в м. Красилові (Хмельницька обл.) бр. Петро Куркевич OFM Cap.

За матеріалами пресслужби УГКЦ в Угорщині

Останні матеріали

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі