Версія для друку

В українській громаді Атен відбулася зміна Церковного Братства

Четвер, 19 грудня 2019 20:21

У неділю, 15 грудня, перед Днем Святого Миколая в українській церковній громаді Святого Миколая УГКЦ міста Атени відбулася зміна представників громади, які належать до Церковного Братства (церковного комітету).

Після завершення недільної Служби Божої зі своїм пастирським словом звернувся до присутніх апостольський екзарх для католиків східного обряду в Греції Мануїл Нін.

Владика зазначив, що зміни Церковного Братства в українській громаді при Апостольському Екзархаті є важливим моментом. Це ознака того, що громада є живою та оновлюється, що громада є Церквою Христовою.

«Я щиро вдячний тим, які завершили своє служіння в Церковному Братстві. А також дякую за щедрість тим, які сьогодні розпочинають таке служіння, - звернувся єпископ. - Церковне Братство формується із людей, яких обирає священик. І кожен з вас мав можливість запропонувати імена кандидатів. Дякую вам, які погодилися прийняти таке служіння. Це є служіння для Церкви Христової та української громади в нашому Екзархаті. Дякую за вашу щедрість та час, який жертвуєте для допомоги та поради для отця Андрія, для допомоги та поради для усієї української громади. Я складаю слова подяки для отця Андрія та сестер-монахинь за їхнє служіння та їхню присвяту себе самих цій українській громаді, цій частині Церкви Христової, що є в нашому Екзархаті. Я щиро вдячний усім вам за те, що кожного дня ви молитеся у цьому місці та за це місце, за цей храм та за наш Екзархат. А також молитеся та переживаєте за свій народ, що є в Україні».

Опісля представники Церковного Братства, склад яких діяв досі, отримали подячні грамоти з рук єпископа Мануїла.
А потім новий склад Церковного Братства урочисто та одноголосно склав Обіцянку сумлінно виконувати свої обов'язки, покладені на них громадою згідно з приписами церковного законодавства.

Душпастир для українців греко-католиків Греції о. Андрій Твердохліб у свою чергу подякував усім присутнім у храмі і зауважив «тільки разом ми можемо зробити багато добрих справ! Заохочую всіх вас молитися в цьому наміренню, щоб ми як Церква Христова, присутня серед українців на території Греції, могли йти тією дорогою, якою Господь бажає».

За інформацією о. Андрія Твердохліба

 

Останні матеріали

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі