Версія для друку

Секретар ПМВ в Афінах розповів про опіку УГКЦ українськими мігрантами і переселенцями

Середа, 27 листопада 2019 15:55

Секретар ПМВ о. Андрій Гах на зустрічі відповідальних за душпастирство мігрантів Європи, яка триває в Афінах, представив ситуацію з мігрантами в Україні.

О. Андрій розповів про допомогу для переселенців, яку надає держава, Церква і ООН. Він відзначив, що протягом майже п’яти років мільйони українців відчувають на собі наслідки збройного конфлікту на Сході України. Так, 3,5 млн осіб потребують гуманітарної допомоги та захисту через замінування, психологічні травми та відсутність доступу до основних послуг. Від початку конфлікту загинуло понад 3 тис цивільних осіб і близько 9 тис були поранені.

Секретар ПМВ поінформував учасників зустрічі, що УГКЦ від самого початку військової агресії активно включилася до допомоги постраждалим. Сотні парафій організували збірки продуктів, одягу та коштів. З квітня 2014 року Карітас України розпочав надання гуманітарної допомоги постраждалим від воєнних дій на Сході Україні. За цей час Карітас надав допомогу для близько 600 тис. осіб.

Також о. Андрій поінформував присутніх про діяльність ПМВ і опіку українськими мігрантами, які виїхали за межі України. І розповів про працю референтури у справах мігрантів Київської Архиєпархії.

Під час сесії представники різних країн презентували ситуацію з мігрантами у своїх країнах, зупиняючись на сприйнятті суспільством такого виклику, а також на ролі і місці Церкви в цьому процесі.

Останні матеріали

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі